Doelstelling en bestuur

Stichting André Volten heeft als doel het in stand houden en het voor het publiek toegankelijk maken van de kunstwerken en de werkplek van de beeldhouwer André Volten. Wij willen dit doel onder meer te bereiken door het verwerven en opslaan van beelden, het beheer en behoud van het werk, het verkrijgen en verzamelen van documentatie, het exposeren en doen exposeren van het werk. Ook het verzorgen van publicaties, digitaliseren van het oeuvre, het in stand houden en openstellen van Atelier Volten in Amsterdam-Noord behoren tot de belangrijkste activiteiten.

Kubussen, 1984, rvs, Amsterdam, Bella Vistapark. Bron: Kunstwacht Amsterdam

Het bestuur van de Stichting André Volten bestaat uit Cees van ’t Veen (voorzitter), Ellen Wilbrink (penningmeester), Cees Paardekooper (secretaris), Yara Cavalcanti Araujo, Maartje de Roy van Zuydewijn, Saskia Osterholt en Quint Meijer.

Het bestuur wordt ondersteund door adviseurs en medewerkers, onder wie:

Trude Hooykaas, adviseur
Emma van Proosdij, adviseur
Eric Volten, website (vrijwilliger)
Lou Vos, marketing en communicatie (projectbasis)

Wij onderschrijven de Governance Code Cultuur, bestuursleden worden niet beloond en we hebben een ANBI status. Dit betekent dat Stichting André Volten officieel erkend is als instelling ten behoeve van het algemeen nut. Voor meer informatie kunt u ons meest recente Jaarverslag raadplegen.

Onze stichting is een vrijwilligersorganisatie. Voor de tentoonstellingen die wij organiseren in Atelier Volten zijn wij afhankelijk van fondsen en giften en van vrijwilligers die ons willen helpen bij tentoonstellingen. Wilt u ons ondersteunen? Neem dan contact op via info@ateliervolten.nl.

Tot het moment dat de stichting over een directie beschikt, werkt het bestuur uitvoerend en heeft zij haar taken verdeeld in portefeuilles:
– Beleid en bestuur
– Financiën
– Organisatie en bedrijfsvoering
– Gebouw, grond en tuin
– Astervijfhoek
– Collectiebeheer en programmering
– Marketing, communicatie en PR
– Vrienden en relaties
– Vrijwilligers